Desi este o arta pe care multi o considera greu de deslusit, bucataria nu mai are secrete pentru cei care doresc sa urmeze un curs de BUCATAR in vederea perfectionarii si/sau calificarii profesionale.
Tip: curs de calificare nivel II
Durata: 720 ore
Nivel studii minim acceptat: 8 clase
BUCATAR – cod N.C 5122.2.1
Mancarea este un factor important in viata noastra fie ca o privim ca pe o necesitate, placere sau pasiune .
De la amatori pana la profestionisti arta culinara reprezinta pentru multi o delectare a simturilor , dar si o provocare in deslusirea tainelor imbinarii armonioase a ingredientelor .
De la o cultura la alta, rolul bucatariei in viata omului este acelasi , iar dovada o reprezinta multitudinea de restaurante precum si varietatea lor.
Desi este o arta pe care multi o considera greu de deslusit, bucataria nu mai are secrete pentru cei care doresc sa urmeze un curs de BUCATAR in vederea perfectionarii si/sau calificarii profesionale.
Tip: curs de calificare nivel II
Durata: 720 ore
Nivel studii minim acceptat: 8 clase
Candidati potentiali:
Orice persoana care doreste obtinerea unei calificari pentru meseria de “BUCATAR” in vederea unei posibile angajari, precum si persoanele care ocupa un post in acest domeniu, dar care nu detin inca certificatul care sa le ateste aceasta calificare se pot inscrie pentru a participa la acest curs.
Documentele necesare pentru inscrierea la curs sunt:
- copie CI ;
- copie certificat de nastere,
- copie certificat de casatorie (daca este cazul);
- copie dupa ultima diploma de studiu ,sau adeverinta care atesta nivelul studiilor;
- adeverinta medicala (clinic sanatos, apt pentru curs).
Evaluare finala si certificarea :
Evaluarea finala se va face prin acordarea de note de catre o comisie de verificare, pe baza unui test (scris si oral) de cunostinte teoretice generale si a unei lucrari practice executate de cursant.
Pentru obtinerea certificatului de calificare, cursantul trebuie sa obtina, la aceasta evaluare, media minima 7 (sapte).
Certificarea consta in eliberarea, pe baza procesului verbal de examen, a certificatului de calificare tip M.M.S.S.F. si M.E.C.T. insotit de un supliment descriptiv care contine competentele profesionale dobandite in urma absolvirii cursului.
Diplomele obtinute sunt recunoscute in UE.
In urma finalizarii cursului se vor obtine urmatoarele competente:
Comunicarea la locul de muncă
Desfăşurarea muncii în echipă
Aprovizionarea cu materii prime şi auxiliare a locului de muncă
Asigurarea condiţiilor igienico-sanitare
Organizarea cadrului general de deschidere şi închidere a activităţii secţiei
Prevenirea poluării mediului
Întocmirea documentelor specifice
Pregătirea antreurilor calde şi reci
Pregătirea fripturilor
Pregătirea gustărilor calde şi reci
Pregătirea mâncărurilor din carne
Pregătirea mâncărurilor din legume,orez,ouă, paste făinoase
Pregătirea preparatelor lichide
Prepararea dulciurilor (deserturilor)
Prepararea fondurilor glace
Prepararea mâncărurilor din peşte şi fructe de mare
Realizarea acţiunilor de supervizare şi control
Realizarea aluaturilor de bază
Realizarea salatelor
Realizarea sosurilor
Inscrieri:
Inscrierile se fac la sediul nostru din Timisoara, str. Dr. Liviu Gabor nr.4
0356-462.024 – Secretariat.
Pentru informatii legate de inscrierea la curs va asteptam la sediul nostru, pe
e-mail: pregatire.profesionala@yahoo.com sau la telefon:
0726.733.769 – Coordonator curs
0728.027.515 – Director Comercial