Curs Bucatar

Desi este o arta pe care multi o considera greu de deslusit, bucataria nu mai are secrete pentru cei care doresc sa urmeze un curs de BUCATAR in vederea perfectionarii si/sau calificarii profesionale.

Tip: curs de calificare nivel II

Durata: 720 ore

Nivel studii minim acceptat: 8 clase

BUCATAR – cod N.C 5122.2.1

Mancarea este un factor important in viata noastra fie ca o privim ca pe o necesitate, placere  sau pasiune .

De la amatori pana la profestionisti arta culinara reprezinta pentru multi o delectare a simturilor , dar si o provocare in deslusirea tainelor imbinarii armonioase a ingredientelor .

De la o cultura la alta, rolul bucatariei in viata omului este acelasi , iar dovada o reprezinta multitudinea de restaurante precum si varietatea lor.

Desi este o arta pe care multi o considera greu de deslusit, bucataria nu mai are secrete pentru cei care doresc sa urmeze un curs de BUCATAR in vederea perfectionarii si/sau calificarii profesionale.

Autorizare Bucatar

Tip: curs de calificare nivel II

Durata: 720 ore

Nivel studii minim acceptat: 8 clase

Candidati potentiali:

Orice persoana care doreste obtinerea unei calificari pentru meseria de  “BUCATAR” in vederea unei posibile angajari, precum si persoanele care ocupa un post in acest domeniu, dar care nu detin inca certificatul care sa le ateste aceasta calificare se pot inscrie pentru a participa la acest curs.

IMG-20140301-00509

Documentele necesare pentru inscrierea la curs sunt:

-copie CI ;

-copie  certificat de nastere,

-copie certificat de casatorie (daca este cazul);

-copie dupa  ultima diploma de studiu ,sau adeverinta care atesta nivelul studiilor;

-adeverinta medicala (clinic sanatos, apt pentru curs).

IMG-20140301-00512

Evaluare finala si certificarea :

Evaluarea finala se va face prin acordarea de note de catre o comisie de verificare, pe baza unui test (scris si oral) de cunostinte teoretice generale si a unei lucrari practice executate de cursant.

Pentru obtinerea certificatului de calificare, cursantul trebuie sa obtina, la aceasta evaluare, media minima 7 (sapte).

Certificarea consta in eliberarea, pe baza procesului verbal de examen, a certificatului de calificare tip M.M.S.S.F. si M.E.C.T. insotit de un supliment descriptiv care contine competentele profesionale dobandite in urma absolvirii cursului.

Diplomele obtinute sunt recunoscute in UE.

In urma finalizarii cursului se vor  obtine urmatoarele competente:

Comunicarea la locul de muncă

Desfăşurarea muncii în echipă

Aprovizionarea cu materii prime şi auxiliare a locului de muncă

Asigurarea condiţiilor igienico-sanitare

Organizarea cadrului general de deschidere şi închidere a activităţii secţiei

Prevenirea poluării mediului

Întocmirea documentelor specifice

Pregătirea antreurilor calde şi reci

Pregătirea fripturilor

Pregătirea gustărilor calde şi reci

Pregătirea mâncărurilor din carne

Pregătirea mâncărurilor din legume,orez,ouă, paste făinoase

Pregătirea preparatelor lichide

Prepararea dulciurilor (deserturilor)

Prepararea fondurilor glace

Prepararea mâncărurilor din peşte şi fructe de mare

Realizarea acţiunilor de supervizare şi control

Realizarea aluaturilor de bază

Realizarea salatelor

Realizarea sosurilor

IMG-20140301-00506

Inscrieri:

Inscrierile se fac la sediul nostru din Timisoara, str. Dr. Liviu Gabor nr.4

0356-462.024 – Secretariat.

Pentru informatii legate de inscrierea la curs va asteptam la sediul nostru, pe

e-mail: pregatire.profesionala@yahoo.com  sau la telefon:

0726.733.769 – Coordonator curs

0728.027.515 – Director Comercial

 

Comments are closed.